henksite.punt.nl
Artikelen

Bij de Stevensloop in Nijmegen doen ze dit;

Bij het inschrijven krijgen deelnemers met een andere postcode een treinretourtje van ongeveer 16 euro aangeboden, waarmee ze uit heel Nederland naar Nijmegen kunnen reizen. Als ze het kaartje niet willen, wordt er automatisch een 'eigen vervoerstoeslag' van 5 euro berekend.

Dubbel betalen

„Ik mag zelf niet kiezen hoe ik naar Nijmegen kom”, zegt hardloper Ruud uit Den Bosch. „Ik vind het fijner om met m'n eigen auto te komen, omdat ik dan snel ter plekke ben en ook weer snel weg kan. De organisatie wil mij beperken in die keuze en extra kosten in rekening brengen. Een vriend van mij loopt samen met zijn vrouw en die betaalt de kosten twee keer, terwijl ze toch echt een auto delen. Nee, die regeling zit niet helemaal goed in elkaar.”

De organisatie zegt dit;

Eigen vervoerstoeslag bestemd voor duurzame projecten

De eigen vervoerstoeslag die bij de Stevensloop, Scholten Awater Zevenheuvelenloop en de Marikenloop wordt geïnd, wordt beteed aan duurzame projecten. Zo liep er de afgelopen jaren een project om scholen in Nijmegen te helpen bij het aanschaffen van zonnepanelen. De eigen vervoerstoeslag van 2016 wordt besteed aan het aanleggen van looproutes in Heumensoord.

Dit kan alle kanten op natuurlijk,je bent het eens of niet.

Ikzelf vind dat het hardlopen van wedstrijden al een dure bezigheid is. Kijk naar de prijzen van deze loop; 10km =14.75€    21.1km= 21.75€ + dat als je niet uit de buurt komt er zo maar even 5€ bij komt.

Website Stevensloop

Reacties

11 maart PannekoekenMolenLoop

Pannenkoekenmolen De Graanhalm

De PannekoekenMolenLoop is een unieke crosswedstrijd door het natuurgebied van Westenschouwen. In 2017 wordt deze wedstrijd voor de 45e keer georganiseeerd.

Met 125 hoogtemeters op de 15 km en 69 hoogtemeters op de 7,5 km valt deze wedstrijd onder de categorie trail

Eerst gaat het parcours ongeveer 5 km door het bos, dan volgt het Meeuwenpad door kenners het dodemanspad genoemd, 2,7 km door het duingebied, wanneer rechts de contouren van de vuurtoren zichtbaar zijn dan nog 1 duinheuvel te overwinnen tot de duinovergang naar het strand is bereikt.

Met de Noordzee rechts even genieten van de relatief makkelijke ondergrond, dan weer een flinke klim het duin over en na ongeveer 5 km bos komt de finish in zicht.

Halve van Oostvoorne 11 maart 2017

Op 11 Maart 2017 wordt de halve van Oostvoorne dit jaar voor de 34e keer georganiseerd door voetbalvereniging OVV. Het is tevens de slotloop van het 19e van Buuren Running circuit. Perfecte timing ter voorbereiding voor de marathon van Rotterdam, veel lopers zien deze halve van Oostvoorne als een goede training.

Met name de goede organisatie en de mooie routing in de natuur zorgt er voor dat er ieder jaar gemiddeld 600 deelnemers enthousiast zijn. De opbrengst gaat direct naar de jeugd van OVV.  Veel lopers reageren enthousiast en lopen deze halve marathon omdat ze zich willen classificeren voor het Van Buuren Circuit. Maar er is ook een 8 km loop die een hele goede voorbereiding biedt op de 10 km van Rotterdam, een maand later.

Dordtse Biesbosch Halve Marathon
Zaterdag 11 maart  De 41ste editie van de Dordtse Biesbosch Halve Marathon (voorheen Halve van Hercules) vindt plaats op zaterdag 11 maart 2017. Deze Dordtse loop gaat over verharde wegen via een fraai parcours langs het Wantij en door de Hollandse Biesbosch. De Dordtse Biesbosch Halve Marathon is een officiële KNAU wegwedstrijd/prestatieloop en maakt deel uit van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit.
Reacties

Zo dat was lang geleden dat ik zoveel prestatielopen deed in één week.Bij Spark Spijkenisse was namelijk de avondvierdaagse en hier kon je dan steeds tussen de 5 en 10km kiezen. Ik heb er 3 avonden gelopen. Ik begon maandag met de 5km .Het was benauwd dus niet echt super om te presteren, toch ging ik het proberen ..Ik moet u eerst nog even vertellen dat ik tijdens de wedstrijd niet op mijn horloge kijkt maar gewoon op gevoel looptdus de tijden zie ik pas achteraf . Maandag  :Ik starte hard in 3.41 en daarna 3.49 .Hierna ging het minder en kwam ik uit op 19.16min. Woensdag de tweede avond voor mij en weer benauwd: Nu wilde ik rustig starten en op het eind proberen te versnellen. De eerste km ging in 4.01 wat wel heel langzaam was de tweede km ging in 3.52 .Nu ging het beter en kwam in 19.13 min binnen . Moet eerlijk bekennen dat ik niet zo tevreden was met mijn tijden of het door het weer komt of gewoon niet sneller kunt ,ik hoop het eerste. Donderdag prima loop weer: Nu een keer 10km .Ik zou met Michael lopen en proberen 42.30 te lopen. De eerste 3km gingen precies volgens plan maar daarna ging het iets sneller .We liepen met vieren en ik moest iets lossen .In mijn hoofd ging de gedachte om na het keerpunt te versnellen en kijken wat er nog in zit. Dit ging  goed zelfs zo goed dat de laatste 5km sneller gingen dan de twee andere keren .Hadden we op de 5km 21.00 min bij de finish had ik 39.59 min .Dus 19.00 min op de laatste 5km.Zo zie je als het weer wat beter is dat het dan toch wat beter gaat.Nu wel tevreden.Wat ik ook geleerd heb deze week is dat ik beter moet gaan inlopen en zeker op de 5km.Ik kom pas laat op gang dus moet ik zorgen dat ik bij de start al zover ben dat ik makkelijker het tempo kan lopen wat ik wil.

Tijden maandag :  3.41/3.49/4.09/3.58/3.41                                =19.19
        woensdag  :  4.01/3.52/3.49.3.53/3.38                                = 19.13
        donderdag :  4.13/4.15/4.19/4.08/4.05/3.56/3.45/3.54/3.35  = 40.00

Nu gaan we dit weekend even wat gas terug nemen en twee rustige duurloopjes doen .


Reacties

Donderdag dus naar Ouddorp geweest .Het was een benauwde dag zelfs in de avond .Dit maakte het lopen niet makkelijk .Bij het inlopen voelde je het al ,begon al vlug te zweten. Dus maar weer rustig starten.Eigenlijk kan het ook niet anders want het parcours kan in de eerste 300m al twee scherpe bochten en dat vind ik helemaal niks.Na 1km had ik een lekker tempo maar voelde tijdens het lopen dat ik wat inzakt .Zodra ik dan weer rechterop gaat lopen gaat het wat harder maar gek genoeg zak ik toch weer in. Hier moet ik echt op gaan letten ,het is net of door mijn boven benen zak.Denk dat ik dit moet verhelpen door wat kracht training zoals bv heuveltraining en wat . Van de week gaat ik naar de vierdaagse bij SPARK hiet probeer ik op twee avonden steeds 5km te lopen .Ik ben benieuwd hoe het gaat.

Reacties

Afgelopen week had ik nog vakantie .Het weer zat ook nog eens mee zo dat het goed te doen was. Lekker nog even naar het strand geweest naar de Eneco tour wezen kijken en nog wat andere dingen.Maar nu is het dan echt voorbij en zijn we weer aan het werk. Afgelopen weekend geen wedstrijd gedaan ,ik dacht dat het wel even zonder kon na 5 weken achter elkaar wel één gedaan te hebben. Als alles goed gaat ga ik donderdag naar Ouddorp voor een loopje van 8km. Dit loopje start vanuit het centrum waarna je naar de dijk van het Grevelingen meer loopt .Op deze dijk kan het flink waaien dus maar hopen dat de wind gunstig staat. Heb je zin in meer loop je gewoon twee ronden.

Reacties
Categorie├źn
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl